Machiel en Han naar Santiago de Compostella

Machiel en Han naar Santiago de Compostella

woensdag 22 september 2010

We zijn weer in de lucht

Kennelijk zijn er mensen die vinden dat we te weining van ons laten horen. Is ook zo. Maar dat heeft zijn reden. We fietsen de hele dag, we hebben niet altijd gelegenheid tot internet, iedere keer aan het eind van de dag de persoonlijke verzorging en wasjes doen en ophangen. Dan begint voor ons de echte dag en ontspanning pas: het verzorgen van de innerlijke mens! En daar steken we veel tijd in mogen we wel stellen. En zo schiet er de berichtgeving aan het thuisfront veelal bij in. Je zou het een keuzeprobleem kunnen noemen maar voor ons is die keuze nooit moeilijk. ´Irst ete´ (en drinken) zeggen ze in Oosterhout maar op de Camino ook! ´Goed ete want drinken is ook duur´is een andere kreet. Nou we kunnen jullie zeggen dat zowel eten als drinken hier heel weinig kost dus doen wij er ons zeer te goed aan.
Inmiddels trasppen we al een paar dagen op zeer vlak terrein, hetgeen vooral Han erg goed bevalt. Kilometerslang alsmaar akkers en nog eens akkers. Natuurlijk schiet dat wel op maar is toch ook wel er saai en daardoor taai.
We zitten inmiddels in Leon, een goeie 350 kilometer van Santiago. Morgen of anders overmorgen is het weer gebeurd met het vlakke trajekt en moet er weer geklommen worden. Daar denken we nu niet aan en ook niet meer aan jullie, wij gaan nu naar het terras! Hola. Houdoe en por favor!

8 opmerkingen:

  1. Ha heren, Mooi dat jullie nu regelmatig wasjes doen, dat kan Machiel dat voortaan thuis ook doen!
    Verbaasd me niet dat vooral de terrassen jullie goed bevallen. Maar verder petje af voor jullie prestatie, nooit gedacht dat jullie zo ver zouden komen! Het aftellen is al begonnen...
    Dikke kus van Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vandaag lekker een dagje Astorga en dan weer klimmen in het prachtige Galicië! Vergeet je Machiel niet mee te nemen naar dat pulpo-(inkvis)restaurant, Han? Hopelijk is het daar net zo leuk als toen je er vorig jaar was! En als jullie op het terras zitten, wel een proosten op Mirjam en mij, hè, want wij zitten hier als 'onbestorven weduwe' in het 'gewone' leven. Maar we stellen het wel, hè Mirjam!! Succes, pas op jezelf, doe rustig aan en geniet!!!
    XX Renate

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wel leuk voor 't thuisfront om te vernemen dat jullie niet meer aan ons denken !!! Maar eerlijk gezegd geloven we daar helemaal niks van.
    Wel beseffen we dat jullie het terrasleven aldaar bijzonder op prijs stellen. Hoeveel liters vino tinto hebben jullie al op? Geef dat even door want wij proberen die hoeveelheid ook te nuttigen (lukt vast niet !!).
    Sterkte met die laatste kilometers.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Eindelijk een rustdag vandaag genomen amigo's (knap dat jullie na 4 weken fietsen niet één keer een rustdag gepakt hebben), die du vin rouge en die dos vino tinto blijkt heel goeie brandstof geweest te zijn. Succes morgen met de klim en met de laatste kilometers naar Santiago.
    Groet Leo

    BeantwoordenVerwijderen
  5. He Mannen,

    Vandaag de magische grens van 2000 km. Kan je nagaan hoevaak die trappers en benen rond zijn gegaan. Knap en dat is zachies uitgedrukt. Op de 24ste mijn verjaardag een rustdag gehouden, das leuk. 's Avonds hebben wij op jullie geproost en zelf Tapas in Breda gegeten.
    Vast niet zo lekker als daar.

    Nog effe en jullie zijn er. Geniet nog maar want voor je het weet sta je weer in de rij bij de Appie Heijn.
    Er zullen inmiddels vast wel plannen gesmeed zijn voor een volgende tocht ?!?!

    groet, Sas en Jan

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoera, gehaald !!!! Het is volbracht.
    In Santiago in een recordtijd.

    tot gauw. Sas

    BeantwoordenVerwijderen
  7. mijn petje gaat diep naar beneden want tjonge wat had ik een hard hoofd in.
    maar jullie hebben het gehaald en hopelijk mooie verhalen gehoord en mooie mensen ontmoet.
    en nou maar uitrusten hoor, en naar de kerk he!!
    annemieke en hans

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Machiel,
    Goe gedaan jochies. En behoorlijk snel. Vooral genoten onderweg, zo te horen.
    Een feestje op de zolder om de verhalen te vertellen.
    Minstens een kaarsje voor jezelf opsteken, neem ik aan.
    Groeten,
    Miranda

    BeantwoordenVerwijderen